Yeni Protokoller İmzalandı

Üniversitemiz Kafkasya Üniversiteler Birliği’ne resmi üye olmanın hemen ardından birçok üniversite ile protokole imza attı.

Mevlana Değişim Programı kapsamında Azerbaycan, Gürcistan, Nahcivan, Kırım, Kırgızistan, İran ve Kıbrıs’tan birçok üniversite ile protokol imzalayan Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şaban Güçlü ve Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörümüz Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal temsil etti.

16 değişik Üniversite ile tıp, ekonomi, fen bilimleri ve eğitim bilimleri alanlarında imzalanan işbirliği protokolleriyle öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri imkanı sağlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Mevlana Değişim Programını, Yükseköğretim Kurulu’muzun (YÖK) önemsediği üzere biz de Üniversite olarak çok önemsiyoruz. Bu kapsamda işbirliği yaptığımız Üniversitelerimizin sayısını artırma adına çalışma ve gayretlerimiz devam ediyor. Üniversitemizin sloganında da olduğu gibi gerek öğrencilerimizin, gerek öğretim elemanlarımızın ve gerekse ilimizin değerine değer katmak için her türlü fırsatı değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.