Almanya İslami Araştırmalar ve Kültürlerarası İşbirliği Enstitüsü (IFIS&IZ) ve Avrupa Müslümanları Kültürevi (KUDEM)’i Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Tamer UÇAR Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan İslami Araştırmalar ve Kültürlerarası İşbirliği Enstitüsü (IFIS&IZ) ve Avrupa Müslümanları Kültürevi (KUDEM)’ni ziyaret etti. IFIZ&IZ Mannheim kurucu başkanı Prof.Dr. Hüseyin İlker ÇINAR Enstitü ve Kültürevi hakkında Rektörümüze bilgiler verdi. Aynı zamanda Osnabrück Üniversitesi İslâm İlahiyatı Bölümü Tefsir Kürsüsü Başkanı olan hemşehrimiz Prof. Çınar ile Mannheim çevresindeki üniversite ve enstitülerle yapılabilecek ortak çalışmalar ve Bozok Üniversitesi ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarete Rektörümüzün yanı sıra dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü, ERASMUS Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serpil Savcı ve MEVLANA Değişim Programı Kurum Koordinatörümüz Yrd. Doç. Dr. Burhan Ünal da katıldı.

Rektörümüz yaptığı açıklamada Almanya’da Türk ve Müslüman nüfusun yoğun olduğunu, Avrupa’da İslamiyet’e karşı ilginin giderek arttığını ve İslam Kültürünün ve Sanatının tanıtımında bu tür hizmetlerin önemli olduğunu belirterek Prof.Dr. Çınar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Prof.Dr. Hüseyin İlker Çınar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Bozok Üniversitesi ile yapacakları işbirliklerini önemsediklerini ve bunu sürdürmek istediklerini ifade etti. Ziyarette ayrıca Bozok Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanlarının Mannheim ve çevresinde bulunan üniversite ve araştırma enstitülerine Erasmus Değişim Programı kapsamında yapılabilecek hareketlilik çalışmaları konusunda yardımlaşma kararı alındı.

Mannheim şehri ve çevresinde başta Almanya’nın en eski üniversitesi olan ve 1386 yılında kurulan Heidelberg Üniversitesi olmak üzere tıp, felsefe, iktisat, ilahiyat gibi alanlarda ünlü çok sayıda üniversite ve araştırma enstitüsü bulunuyor.